Materieel Verzorging

Voordat u naar de volgende zaal gaat ziet U een vitrine met herinneringen aan de Materieelvoorziening afdelingen 6 en 7, de afdelingen die op niveau van de Directie Materieel in Den Haag de behoeften aan intendancegoederen bepaalden en aankochten. Enige zeldzame memorabilia uit het Haagse gebeuren hebben in deze vitrine een plaatsje gevonden. Voordat u de volgende zaal binnengaat ziet u in de vitrine enkele aspecten van het Legerkorps Logistiek Commando, de oude 101 Intendancegroep en de Intendancebataljons. U ziet ook wat herinneringsvoorwerpen zoals asbakjes, lepeltjes e.d. van het Regiment Intendance-troepen.

Let ook op “JOCO, DE GEMATSTE AAP”, de mascotte van de toenmalige 116 CADI-compagnie bovenop deze vitrine. Omdat de intendance militairen van deze compagnie aangenaam werk deden (troepen voorzien van kantineartikelen) vond de eerste compagniescommandant dat ze bevoordeelde militairen waren, dus “gematste apen”.

De compagniessergeant-majoor (CSM) heeft toen Joco compleet in het toenmalige uitgaanstenue ingevoerd. Joco had een belangrijke stem in het kapittel en was bij alle plechtigheden aanwezig. Zo werd hij bevorderd tot korporaal en gewaardeerd met het rode erekoord. Helaas heeft Joco ook eens een krijgstuchtgelijke straf gehad. Van al deze gebeurtenissen zijn officiƫle militaire documenten aanwezig.